Skip to main content
Boutique Winery @ Souroti

Ασύρτικο

Οίνος Ξηρός Ασύρτικο 100%. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης της Χαλκιδικής.

  • Οινοποίηση:
    διατήρηση του κρασιού "sur lies" για οκτώ μήνες με τακτική ανάδευση.
  • Γευστικά Χαρακτηριστικά:
    Κρυστάλλινο, λαμπερό με πρασινωπές νότες. Δυνατή και πλούσια μύτη, χαρακτηριστική της ποικιλίας, με εσπεροειδή άνθη
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    9-12°C

Orange Μαλαγουζιά

Οίνος Ξηρός Orange Μαλαγουζιά 100%. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης της Χαλκιδικής.

  • Οινοποίηση:
    Προζυμωτική κρυοεκχύλιση με άμεση πίεση των σταφυλιών για την παραλαβή του ροζ σομόν χρώμα. Ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση με ωρίμανση στις οινοπλάστες του.
  • Ωρίμανση:
    Το χρώμα του είναι ανοιχτό σομόν με κάποιες πορτοκαλί ανταύγειες. Όμορφη αρωματική μύτη από κόκκινα φρούτα που ολοκληρώνονται από πλούσια επίγευση εσπεριδοειδών. Στο στόμα είναι πλούσιο με αρώματα φρεσκάδας λουλουδιών και φέροντας στην μύτη είναι φανερά τα διαρκεί αρώματα
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    8°C - 10°C
  • Συνοδεύει/συνδυάζεται:
    Ένα τόσο αρωματικό κρασί συνοδεύει πιάτα θαλασσινών και ψητών ψαριών, κοτόπουλο και χοιρινό, καθώς και παλαιωμένα τυριά

η πολυπλοκότητα της γεύσης και του αρώματος του κρασιού αφυπνίζει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, καθώς έχει τις πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις που εντυπωσιάζουν

Artwine - Boutique Winery

Μαλαγουζιά

Λευκός Ξηρός Μαλαγουζιά 100%. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης της Χαλκιδικής.

  • Οινοποίηση:
    Ξεφλούδισμα, χωρίς σύνθλιψη, κρύο εμποτισμό, αλκοολική ζύμωση σε σταδιακά αυξανόμενες θερμοκρασίες, διατήρηση του κρασιού "sur lies" για δύο μήνες με τακτική ανάδευση.
  • Γευστικά Χαρακτηριστικά:
    Λαμπρό, ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Δυνατή και ζωηρή μύτη, χαρακτηριστική Μαλαγουζιά, που προτείνει ροδοπέταλο με αρώματα λουλουδιών και γλυκά μπαχαρικά. Στρογγυλό και ώριμο στον ουρανίσκο, λιπαρό αλλά ισορροπημένο. Καλά δομημένο, θυμίζοντας τα αρώματα της μύτης με μια νότα δεντρολίβανου. Ένα κρασί πλούσιας υφής με εξαιρετικό μήκος και ισορροπία. Ένα κρασί με μακρύ φινίρισμα και επίμονα αρώματα.
  • Αλκοολικός βαθμός:
    8°C - 10°C

Syrah

Ερυθρός Ξηρός Syrah 100%

  • Οινοποίηση:
    Ξεφλούδισμα, ελαφριά σύνθλιψη, αλκοολική ζύμωση σε σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, διατήρηση του κρασιού «sur lie» για επτά μήνες με τακτική ανάδευση.
  • Ωρίμανση:
    Δεκαοκτώ μήνες σε δρύινα βαρέλια και έξι μήνες σε μπουκάλι.
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    12°C - 17°C
  • Αλκοολικός βαθμός:
    13% Vol

Κυδωνίτσα

Λευκός ξηρός Κυδωνίτσα mature 100%

  • Οινοποίηση:
    Λευκή οινοποίηση σε ανοξείδωτη δεξαμενή, με ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία μέχρι τους 18°C και ωρίμανση για πέντε μήνες στις λεπτές οινολάσπες με περιοδική ανάδευση
  • Γευστικά Χαρακτηριστικά:
    Κιτρινοπράσινο χρώμα, ιδιαίτερο άρωμα τροπικών φρούτων, περγαμόντου, αρμπαρόριζας και κυδωνιού, χαρακτηριστικό της ποικιλίας. Γεμάτο σώμα, φρεσκάδα, ευχάριστη οξύτητα, μακρά υπέροχη επίγευση
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    8°C - 10°C
  • Αλκοολικός βαθμός:
    11.8% Vol

οι ιδανικές συνθήκες που ευημερούν στη Μακεδονία προσφέρουν μια βιώσιμη ανάπτυξη με τις λιγότερες επιπτώσεις προς το περιβάλλον

Artwine - Boutique Winery

Syrah

Ερυθρός Ξηρός Syrah 100%

  • Οινοποίηση:
    Ξεφλούδισμα, ελαφριά σύνθλιψη, αλκοολική ζύμωση σε σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, διατήρηση του κρασιού «sur lie» για επτά μήνες με τακτική ανάδευση.
  • Ωρίμανση:
    Δεκαοκτώ μήνες σε δρύινα βαρέλια και έξι μήνες σε μπουκάλι.
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    12°C - 17°C
  • Αλκοολικός βαθμός:
    13% Vol

Χρυσό μετάλλιο BERLINER WINE TROPHY 2020

Μαλαγουζιά

Λευκός Ξηρός Μαλαγουζιά 100%. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης της Χαλκιδικής.

  • Οινοποίηση:
    Ξεφλούδισμα, χωρίς σύνθλιψη, κρύο εμποτισμό, αλκοολική ζύμωση σε σταδιακά αυξανόμενες θερμοκρασίες, διατήρηση του κρασιού "sur lies" για δύο μήνες με τακτική ανάδευση.
  • Γευστικά Χαρακτηριστικά:
    Λαμπρό, ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Δυνατή και ζωηρή μύτη, χαρακτηριστική Μαλαγουζιά, που προτείνει ροδοπέταλο με αρώματα λουλουδιών και γλυκά μπαχαρικά. Στρογγυλό και ώριμο στον ουρανίσκο, λιπαρό αλλά ισορροπημένο. Καλά δομημένο, θυμίζοντας τα αρώματα της μύτης με μια νότα δεντρολίβανου. Ένα κρασί πλούσιας υφής με εξαιρετικό μήκος και ισορροπία. Ένα κρασί με μακρύ φινίρισμα και επίμονα αρώματα.
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    8°C - 10°C

Μοσχάτο Αλεξανδρείας

Οίνος Ροζέ Ημίξηρος Μοσχάτο Αλεξανδρείασ 100%

  • Γευστικά Χαρακτηριστικά:
    Άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων, λουλουδιών φρέζας, τριαντάφυλλου και γιασεμιού. Στόμα μέτριο , με φρουτώδη αρώματα και μεγάλη διάρκεια γλυκιάς επίγευσης.
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    9-10°C

Διατίθεται και ροζέ ημίγλυκο σε Μοσχάτο Ρίου

Κυδωνίτσα

Λευκός ξηρός Κυδωνίτσα mature 100%

  • Οινοποίηση:
    Λευκή οινοποίηση σε ανοξείδωτη δεξαμενή, με ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία μέχρι τους 18°C και ωρίμανση για πέντε μήνες στις λεπτές οινολάσπες με περιοδική ανάδευση
  • Γευστικά Χαρακτηριστικά:
    Κιτρινοπράσινο χρώμα, ιδιαίτερο άρωμα τροπικών φρούτων, περγαμόντου, αρμπαρόριζας και κυδωνιού, χαρακτηριστικό της ποικιλίας. Γεμάτο σώμα, φρεσκάδα, ευχάριστη οξύτητα, μακρά υπέροχη επίγευση
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    8°C - 10°C
  • Αλκοολικός βαθμός:
    11.8% Vol

Syrah

Ερυθρός Ξηρός Syrah 100%

  • Οινοποίηση:
    Ξεφλούδισμα, ελαφριά σύνθλιψη, αλκοολική ζύμωση σε σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, διατήρηση του κρασιού «sur lie» για επτά μήνες με τακτική ανάδευση.
  • Ωρίμανση:
    Δεκαοκτώ μήνες σε δρύινα βαρέλια και έξι μήνες σε μπουκάλι.
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    12°C - 17°C
  • Αλκοολικός βαθμός:
    13% Vol

διατίθεται και ερυθρό ημίγλυκο σε Merlot

Syrah

Ερυθρός Ξηρός Syrah 100%

  • Οινοποίηση:
    Ξεφλούδισμα, ελαφριά σύνθλιψη, αλκοολική ζύμωση σε σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, διατήρηση του κρασιού «sur lie» για επτά μήνες με τακτική ανάδευση.
  • Ωρίμανση:
    Δεκαοκτώ μήνες σε δρύινα βαρέλια και έξι μήνες σε μπουκάλι.
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    12°C - 17°C
  • Αλκοολικός βαθμός:
    13% Vol

Διατίθεται και ερυθρό ημίγλυκο σε Merlot

Μοσχάτο Αλεξανδρείας

Οίνος Ροζέ Ημίξηρος Μοσχάτο Αλεξανδρείασ 100%

  • Γευστικά Χαρακτηριστικά:
    Άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων, λουλουδιών φρέζας, τριαντάφυλλου και γιασεμιού. Στόμα μέτριο , με φρουτώδη αρώματα και μεγάλη διάρκεια γλυκιάς επίγευσης.
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    9-10°C

Διατίθεται και ροζέ ημίγλυκο σε Μοσχάτο Ρίου

Μαλαγουζιά

Λευκός Ξηρός Μαλαγουζιά 100%. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης της Χαλκιδικής

  • Οινοποίηση:
    Ξεφλούδισμα, χωρίς σύνθλιψη, κρύο εμποτισμό, αλκοολική ζύμωση σε σταδιακά αυξανόμενες θερμοκρασίες, διατήρηση του κρασιού "sur lies" για δύο μήνες με τακτική ανάδευση.
  • Γευστικά Χαρακτηριστικά:
    Λαμπρό, ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Δυνατή και ζωηρή μύτη, χαρακτηριστική Μαλαγουζιά, που προτείνει ροδοπέταλο με αρώματα λουλουδιών και γλυκά μπαχαρικά. Στρογγυλό και ώριμο στον ουρανίσκο, λιπαρό αλλά ισορροπημένο. Καλά δομημένο, θυμίζοντας τα αρώματα της μύτης με μια νότα δεντρολίβανου. Ένα κρασί πλούσιας υφής με εξαιρετικό μήκος και ισορροπία. Ένα κρασί με μακρύ φινίρισμα και επίμονα αρώματα.
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    8°C - 10°C

Διατίθεται και λευκό ημίγλυκο

Λιαστό Λευκό

"Λιαστό" Λευκός Γλυκός οίνος Μαλαγουζιά 100%. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης της Χαλκιδικής

  • Οινοποίηση:
    Καθαρισμός, χωρίς σύνθλιψη, λήψη μόνο του χυμού ελεύθερης ροής. Αλκοολική ζύμωση υπό ελεγχόμενες συνθήκες σε περιστρεφόμενους ζυμωτήρες σε σταδιακά αυξανόμενες θερμοκρασίες
  • Ωρίμανση:
    18 μήνες
  • Γευστικά Χαρακτηριστικά:
    Ένα ιδιαίτερα αρωματικό κρασί, το οποίο αντιπροσωπεύει τον τυπικό χαρακτήρα του αρώματος των σταφυλιών και νότες των ξηρών και γλυκών καρπών. Είναι ένα λιπαρό κρασί με πολύ καλή ισορροπία υπολειμματικής ζάχαρης στην παλέτα με μια λεπτή οξύτητα και την ικανότητα να ωριμάσει με το χρόνο
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    8°C - 10°C
  • Αλκοολικός βαθμός:
    13.5% Vol
  • Συνοδεύει/συνδυάζεται:
    Συνοδεύει φρουτοσαλάτες, ξηρούς καρπούς, γλυκά, σταφίδες και μπορεί να σερβίρεται μετά το γεύμα ως επιδόρπιος οίνος

Λιαστό Ροζέ

"Λιαστό" ροζέ γλυκός οίνος Μοσχάτο Αλεξανδρείας 100%. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης της Χαλκιδικής

  • Οινοποίηση:
    Προζυμωτική κρυοεκχύλιση με άμεση πίεση των σταφυλιών για την παραλαβή του ροζ σομόν χρώμα. Ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση με ωρίμανση στις οινοπλάστες του
  • Ωρίμανση:
    18 μήνες
  • Γευστικά Χαρακτηριστικά:
    Το χρώμα του είναι ανοιχτό σομόν με κάποιες πορτοκαλί ανταύγειες. Όμορφη αρωματική μύτη από κόκκινα φρούτα που ολοκληρώνονται από πλούσια επίγευση εσπεριδοειδών. Στο στόμα είναι πλούσιο με αρώματα φρεσκάδας λουλουδιών και φέροντας στην μύτη είναι φανερά τα διαρκεί αρώματα
  • Συστάσεις σερβιρίσματος:
    8°C - 10°C
  • Συνοδεύει/συνδυάζεται:
    Συνοδεύει φρουτοσαλάτες, ξηρούς καρπούς, γλυκά, σταφίδες και μπορεί να σερβίρεται μετά το γεύμα ως επιδόρπιος οίνος

NAMA

οίνος ερυθρός γλυκός Merlot 100%. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης της Χαλκιδικής.

  • Οινοποίηση:
    Καθαρισμός, χωρίς σύνθλιψη, λήψη μόνο του χυμού ελεύθερης ροής. Αλκοολική ζύμωση υπό ελεγχόμενες συνθήκες σε περιστρεφόμενους ζυμωτήρες σε σταδιακά αυξανόμενες θερμοκρασίες. Συντήρηση κρασιού "sur lie" για είκοσι τέσσερις μήνες με τακτικό ανακάτεμα.
  • Ωρίμανση:
    24 μήνες παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια. Καμία επεξεργασία ή φιλτράρισμα πριν την εμφιάλωση

Νάμα από τους αμπελώνες της Artwine στην Σουρωτή. Παρασκευασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο από λιαστά σταφύλια ποικιλίας Merlot. Κατάλληλο για εκκλησιαστική χρήση.